HSBC Ιδιώτες

 • Σύνδεση

Νέα κατοικία

Προσδιορισμός αναγκών

Η μέθοδος του αποκλεισμού είναι συνήθως η καλύτερη προσέγγιση για να καταλήξετε στο σπίτι που θεωρείτε 'ιδανικό' για να αποκτήσετε.
Μόλις προσδιορίσετε το εύρος των τιμών μέσα στο οποίο θέλετε να κινηθείτε, στη συνέχεια έχετε να αποφασίσετε για τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν και για τα χαρακτηριστικά της κατοικίας.

Για παράδειγμα:

Επιλογή περιοχής
 • Είναι κεντρικό σημείο κοντά σε συγκοινωνίες, χώρο εργασίας, καταστήματα, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής;
 • Στα προάστια για περισσότερη ησυχία;
 • Σχολείο υπάρχει κοντά για τα παιδιά;
 • Η στάθμευση θα γίνεται με ευκολία ή δυσκολία;
Τύπος κατοικίας
 • Διαμέρισμα ορόφου για μεγαλύτερη ασφάλεια ή ισογείου για χρήση κήπου;
 • Μεζονέτα ή μονοκατοικία για περισσότερη άνεση;

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι για τους οποίους αλλάζετε σπίτι, πρέπει να απαντήσετε σε ερωτήσεις όπως τις παραπάνω προτού αρχίσετε να επισκέπτεστε κατοικίες.

Αποτελεσματικές επισκέψεις ακινήτων

Ο ενθουσιασμός που μπορεί να νιώσει κανείς βλέποντας ένα σπίτι για πρώτη φορά μπορεί να παραμερίσει τις πραγματικές ανάγκες και, σε συνδυασμό με την πειθώ του ιδιοκτήτη ή του μεσίτη, να παρασύρει τον αγοραστή σε λάθος επιλογή.

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε ακριβώς ποιες είναι οι ανάγκες σας και τι θέλετε από τη νέα σας κατοικία. Πάρτε ένα σημειωματάριο και κάντε τις κατάλληλες ερωτήσεις χωρίς ντροπές. Ανακαλύψετε όλα τα θετικά και τυχόν αρνητικά χαρακτηριστικά που μπορεί να φέρει το σπίτι που επισκέπτεστε, έτσι ώστε να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη, μια πραγματική εικόνα του ακινήτου.

Για παράδειγμα:

 • Είναι καλοδιατηρημένο ή έχει εγκαταλειφθεί; Χρειάζεται ανακαίνιση ή επισκευή;
 • Σε τι κατάσταση βρίσκονται η στέγη, οι τοίχοι και τα κουφώματα, οι σωληνώσεις, τα μπάνια;
 • Έχει καλή ή κακή μόνωση;
 • Τι εργασίες έχουν γίνει στο παρελθόν (π.χ. σταθεροποιητικών στρώσεων, εργασίες συντήρησης);
 • Ποια είναι τα μηνιαία έξοδα για νερό, ρεύμα, δημοτικά τέλη κ.λπ.;

Μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία στη διακόσμηση. Μπορεί να καλύπτονται ψεγάδια ή μελλοντικά προβλήματα.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι οι ιδιοκτήτες σας πληροφορούν επακριβώς για το τι περιλαμβάνει η τιμή αγοράς. Αργότερα, όταν θα πρέπει να συγκρίνετε τα ακίνητα που έχετε δει, αυτές οι σημειώσεις θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Οικονομική προσφορά

Όταν καταλήξετε στο ακίνητο που επιθυμείτε, επικοινωνήστε με τον πωλητή και ανακοινώστε του το ποσό που είστε διατεθειμένος να δαπανήσετε, αν αυτή δεν είναι ίδια με αυτήν που έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης. Είναι πιθανό να μην απαντήσει άμεσα και να θελήσει λίγο χρόνο για να εξετάσει την προσφορά σας. Αν δεν δεχθεί, ίσως χρειαστεί να προσπαθήσετε να διαπραγματευθείτε την τιμή. Όταν τείνετε προς συμφωνία επικοινωνήστε αμέσως με ένα κατάστημα της HSBC για να ξεκινήσει άμεσα η επεξεργασία της αίτησής σας για τη χορήγηση στεγαστικού δανείου και για να κανονιστεί η έναρξη του επόμενου σταδίου. Αυτού της εκτίμησης ή/και του ελέγχου του ακινήτου.

Εκτίμηση του ακινήτου

Για να αποκτήσετε στεγαστικό δάνειο από την HSBC, θα χρειαστεί να επιβεβαιωθεί πώς το ακίνητο που προτίθεστε να αγοράσετε παρέχει επαρκή εξασφάλιση για το δάνειο. Για το λόγο, θα ζητηθεί από έναν εκτιμητή να γίνει διενέργεια εκτίμησης, η οποία θα προσδιορίσει το ποσό του δανείου σας.
Για τη δική σας εξασφάλιση, είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε έναν λεπτομερή έλεγχο του ακινήτου, όπως σύνταξη τεχνικής έκθεσης από πολιτικό μηχανικό. Παρότι η τεχνική έκθεση από μόνη της δεν μπορεί να καλύψει όλα τα ενδεχόμενα, μπορεί να σας παρέχει αρκετές πληροφορίες ώστε να αποφασίσετε αν θα προχωρήσετε σε αγορά. Για ορισμένα ακίνητα μπορεί να χρειαστεί ακόμα αναλυτικότερη εξέταση και ίσως σύνταξη τεχνικής έκθεσης πλήρους κτιριακής ανάλυσης.

Επόμενα βήματα

Εφόσον γίνει αποδεκτή η προσφορά σας και η τεχνική έκθεση σάς δίνει τη σιγουριά για να προχωρήσετε στην αγορά του ακινήτου, το επόμενο βήμα είναι η πραγματοποίηση των νομικών ενεργειών για την αλλαγή κατοικίας.

Όταν υπάρχει ηρεμία στο σπίτι, φαίνεται

Όταν υπάρχει ηρεμία στο σπίτι, φαίνεται.

Προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της HSBC για να νιώθετε απόλυτα ασφαλείς στο σπίτι σας.

Μάθετε περισσότερα