HSBC Ιδιώτες

  • Σύνδεση

Μετακομίζοντας στην Ελλάδα

Η HSBC δίπλα σας

Επιλέξτε την HSBC για να διευκολυνθείτε και στην μετεγκατάστασή σας από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Εκμεταλλευτείτε την πολυετή χρηματοοικονομική εμπειρία και την παγκόσμια παρουσία της Τράπεζας για σωστή καθοδήγηση μέσα από απλοποιημένες διαδικασίες. Ακόμα κι αν απλώς θέλετε να ανοίξετε λογαριασμό στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Tι πρέπει να γνωρίζετε

Μάθετε για την τραπεζική δραστηριότητα στην Ελλάδα και για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που θα χρειαστείτε, με τη βοήθεια των ειδικών της HSBC στο International Banking Centre. Η μετεγκατάστασή σας στην Ελλάδα πιθανόν να απαιτεί να μεταφέρετε και τα οικονομικά σας ή μέρος αυτών.

Βοήθεια από την HSBC

Εάν είστε ήδη πελάτης της υπηρεσίας HSBC Premier σε άλλη χώρα, το άνοιγμα λογαριασμού πριν ακόμη από την άφιξή σας στην Ελλάδα* δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Απλά επικοινωνήστε με το κατάστημά σας και ζητήστε να σας βοηθήσει το πλησιέστερο σε εσάς International Banking Centre.
Εάν έχετε ήδη φτάσει στην Ελλάδα, απλά καλέστε στο 800 800 4722 ή στο 210 696 2150 από κινητό ή το εξωτερικό.

Μάθετε περισσότερα

* Υπόκειται στους τοπικούς κανόνες και ρυθμίσεις

Οφέλη για πελάτες της Υπηρεσίας HSBC Premier παγκοσμίως

  • Εάν είστε ήδη πελάτης της υπηρεσίας HSBC Premier σε άλλη χώρα, αυτόματα απολαμβάνετε την υπηρεσία HSBC Premier και όλα τα τοπικά οφέλη της και στην Ελλάδα
  • Πριν ακόμη από την άφιξή σας, και σύμφωνα πάντα με τους τοπικούς κανόνες και ρυθμίσεις, η HSBC φροντίζει ώστε να ανοιχθεί ο λογαριασμός σας και να εκδοθούν οι κάρτες σας με ευνοϊκούς όρους. Αν και τα είδη λογαριασμών διαφέρουν από χώρα σε χώρα, η HSBC είναι σε θέση να σας διευκολύνει
  • Πριν την άφιξή σας μπορούμε να εξετάσουμε από κοινού, όλα όσα χρειάζεστε για την κάλυψη όλων των τραπεζικών σας αναγκών
  • Αποκτήστε ανάλογο πιστωτικό όριο στην HSBC Ελλάδας, με την προϋπόθεση ότι το όριο που έχετε στην χώρα σας εξυπηρετείται κανονικά τουλάχιστον για ένα χρόνο
  • Με την άφιξή σας, ο Προσωπικός σας Σύμβουλος HSBC Premier, θα έρθει σε επαφή μαζί σας για να βεβαιωθεί ότι καλύπτονται οι τραπεζικές σας ανάγκες

Αν δεν είστε πελάτης της υπηρεσίας HSBC Premier

Ως εξαίρεση, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις διεθνείς τραπεζικές υπηρεσίες της HSBC όπως περιγράφονται παραπάνω με τον ακόλουθο τρόπο:

  • Η HSBC σας εξυπηρετεί στη μεταφορά του πιστωτικού σας ορίου στην HSBC Ελλάδας από την HSBC άλλης χώρας, με την προϋπόθεση ότι το όριο εξυπηρετείται κανονικά τουλάχιστον για ένα χρόνο, με ανώτατο ποσό τις US $5.000, σύμφωνα με τους τοπικούς κανόνες και ρυθμίσεις

Θεωρήσεις (Visa) για αλλοδαπούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα
Κράτη ενιαίου Ευρωπαϊκού χώρου και χώρου Σένγκεν

Στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο ανήκουν όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Οι πολίτες των κρατών αυτών έχουν το δικαίωμα να διακινούνται ελεύθερα στην Ελλάδα, με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους κατά τους προβλεπόμενους ελέγχους (βλ. Αρ. 4 και 5 της Οδηγίας 2004/38/ΕΚ). Οι πολίτες των κρατών της Συμφωνίας Σένγκεν, κάτοχοι ισχύοντος δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στο λοιπό χώρο Σένγκεν χωρίς κανένα άλλο έλεγχο πέραν της διακρίβωσης της ταυτοπροσωπίας από τις αρμόδιες αρχές ή τις μεταφορικές εταιρείες κατά την αναχώρηση.

Τρίτα κράτη, όπου δεν χρειάζεται θεώρηση για την Ελλάδα και το λοιπό χώρο Σένγκεν
(Κανονισμός 539/2001, Κατάλογος Παραρτήματος II)

Η Ελλάδα, όπως και όλα τα κράτη Σένγκεν που εφαρμόζουν πλήρως τις διατάξεις της Συμφωνίας Σένγκεν και το σχετικό κοινοτικό κεκτημένο σε ό,τι αφορά θεωρήσεις βραχείας διαρκείας (διαμονή έως 90 ημέρες ανά εξάμηνο στο χώρο Σένγκεν), δεν απαιτούν θεώρηση για τους κατόχους κοινών διαβατηρίων.

Τρίτα κράτη, οι πολίτες των οποίων χρειάζονται θεώρηση για την Ελλάδα και το λοιπό χώρο Σένγκεν (Κανονισμός 539/2001, Κατάλογος Παραρτήματος I)

Η Ελλάδα, μαζί με όλα τα κράτη Σένγκεν που εφαρμόζουν πλήρως τις διατάξεις της Συμφωνίας Σένγκεν και το σχετικό κοινοτικό κεκτημένο σε ό,τι αφορά θεωρήσεις βραχείας διαρκείας (διαμονή έως 90 ημέρες ανά εξάμηνο στο χώρο Σένγκεν), απαιτούν θεώρηση για τους κατόχους κοινών διαβατηρίων από όλα τα κράτη που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες.

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών

Ελλάδα*- Γενικές πληροφορίες

Η Ελλάδα βρίσκεται στο Νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης με επιφάνεια 131.957 τ.χλμ. και πληθυσμό 10.964.020. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Αθήνα με πληθυσμό 3.192.606. Το πολίτευμα είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και από το 1981 είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νόμισμα της χώρας είναι το Ευρώ και η οικονομία της βασίζεται στο φιλελεύθερο μοντέλο αγοράς, το οποίο δεσμεύεται από τους κανόνες των διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει, όπως το ECOFIN και το WTO.

Πηγή: ΕΟΤ

Χρήσιμες πληροφορίες

Ώρα

Η τοπική ώρα είναι GMT +2 ώρες.

Ηλεκτρικό ρεύμα

Το σύνηθες παρεχόμενο στην Ελλάδα είναι στα 230V AC (50Hz). Για συσκευές από τη Βόρεια Αμερική απαιτείται μετασχηματιστής και από το Ηνωμένο Βασίλειο ένα εξάρτημα προσαρμογής ρεύματος.

Κλίμα - καιρός

Το Μεσογειακό κλίμα της Ελλάδας φέρει έντονη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις. Η χώρα χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, του έντονου ανάγλυφου και της κατανομής μεταξύ του ηπειρωτικού τμήματος της χώρας και της θάλασσας.

Το καλοκαίρι οι ξηρές, ζεστές μέρες συχνά δροσίζονται από εποχικούς ανέμους που ονομάζονται «μελτέμια», ενώ οι ορεινές περιοχές είναι πιο δροσερές. Οι χειμώνες είναι ήπιοι στα πεδινά με λίγο πάγο και χιόνι, σε αντίθεση με τα βουνά που συνήθως καλύπτονται με χιόνι. Επίσης, είναι συχνό φαινόμενο να συνδυάζονται διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες την ίδια εποχή (π.χ. ήπια ζέστη κοντά στη θάλασσα και δροσιά στις ορεινές περιοχές).

Υγεία

Για την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη, οι τουρίστες που προέρχονται από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ) / European Health Card (EHIC) ή με άλλο νόμιμο Κοινοτικό έγγραφο το οποίο θα εκδώσει ο αρμόδιος ασφαλιστικός τους φορέας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αναγκαία περίθαλψη στην Ελλάδα χορηγείται από:

  • Μονάδες υγείας ή κατά τόπους ιατρεία του Ι.Κ.Α.
  • Περιφερειακά ιατρεία (πρώην αγροτικά) ή κέντρα υγείας του Ε.Σ.Υ.
  • Συμβεβλημένα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων

Οι τουρίστες που προέρχονται από χώρες μη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συμβουλευτούν τον ασφαλιστικό τους φορέα πριν ταξιδέψουν.

Πηγή: ΕΟΤ

Αποποίηση ευθύνης:
Η πληροφόρηση παρέχεται ως γενικός οδηγός προς αναφορά. Τα προνόμια, τα χαρακτηριστικά και οι υπηρεσίες μπορεί να υπόκεινται σε τοπικούς νομικούς περιορισμούς.

Αποποίηση ευθύνης:
Αυτή η ενότητα παρατίθεται μόνο ως γενική ενημέρωση και κατεύθυνση. Δεν θα πρέπει να βασίζεστε στις πληροφορίες οι οποίες αναφέρονται σε αυτή την ενότητα καθώς επίσης και οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται και να ερμηνεύονται ως επαγγελματική συμβουλή για κάθε μεμονωμένη περίπτωση. Μελλοντικές αλλαγές στη νομοθεσία, σε κλίμακες φορολόγησης καθώς και στη συνήθη πρακτική μπορούν να επηρεάσουν τις πληροφορίες σε αυτή την ιστοσελίδα. Οι εμφανιζόμενες πληροφορίες βασίστηκαν στα σημερινά δεδομένα ή αντλήθηκαν από πηγές που θεωρήθηκαν ως αξιόπιστες, αλλά η HSBC δεν προβαίνει σε καμία δήλωση ή επιβεβαίωση ως προς την ακρίβεια ή την πληρότητα αυτών και σε καμία περίπτωση η τράπεζα δεν ευθύνεται για ζημίες, απώλειες κ.λπ. που τυχόν προκύψουν επειδή βασιστήκατε σε αυτές τις πληροφορίες. Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από ιστοσελίδες ελληνικών δημόσιων φορέων.